TMD en tinnitus

275,00

21 september 2024 09:00 - 17:00
Zuides 50 9451 KD Rolde

Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Beschrijving

Doelgroep
Orofaciaal fysiotherapeuten of manueel- fysiotherapeuten die al wel eens eerder een cursus gevolgd hebben over het onderzoeken en behandelen van patiënten met TMD klachten.

Over de spreker
Annemarie van der Wal is orofaciaal fysiotherapeut en manueel therapeut en is gepromoveerd op tinnitus en temporomandibulaire disfunctie op de Universiteit in Antwerpen. Op dit moment is zij werkzaam als orofaciaal fysiotherapeut en post-doctoraal onderzoeker bij het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam op de afdeling Orofaciale Pijn en Disfunctie. Daarnaast werkt zij als docent op de de masteropleiding Orofaciale Fysiotherapie aan de SOMT University of Physiotherapy. Verder werkt ze ook nog in de eerstelijnspraktijk bij Fysiotherapie Eck en Wiel.

Doel
Na afloop kan de deelnemer:
de relatie tussen temporomandibulaire disfunctie en tinnitus beschrijven
het effect van een orofaciale behandeling bij patiënten met TMD gerelateerde somatische tinnitus benoemen en beredeneren of fysiotherapeutische behandeling een mogelijke verbetering kan geven voor de tinnitus klachten.
het doen van een anamnese en onderzoek bij een tinnitus patiënt
een behandelplan opstellen voor een patiënt met somatische tinnitus

Beschrijving
Tijdens het cursusdag zullen de resultaten van een orofaciale behandeling bij patiënten met somatische tinnitus besproken worden, zoals onderzocht in het proefschrift ‘Tinnitus en temporamandibulaire disorders, a study on the effectiveness of conservative tempormandibular treatment on tinnitus’. Daarnaast zal ook besproken worden welke patiënten het meeste kans hebben om baat te hebben bij een orofaciale behandeling. Het onderzoek van een patiënt met somatische tinnitus zal verder aan de orde komen en fysiek met elkaar geoefend worden. De cursus zal worden afgesloten met een casus (of wellicht een echte tinnitus patiënt) om meer inzicht te krijgen in de behandeling van een patiënt met temporomandibulair gerelateerde somatische tinnitus.TMD en tinnitus.

Accreditatie
Geaccrediteerd voor 6 punten bij het Kwaliteitshuis Fysiotherapie voor algemeen en deelregisters manueel en orofaciaal.